Puricele în ureche

Title:

Puricele în ureche

Venue:

bulevardul regina elisabeta 45 050018 Bucharest, Romania

Show Name:

Puricele în ureche

Host:

Teatrul Elisabeta

Artists:

Date & Time:

NOV 28 AT 12 AM – NOV 28 AT 2:15 AM UTC+08

Show Description:

‼️ 𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐢̂𝐧 𝐬𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥: https://teatrulelisabeta.ro/…/09/23/regulament-sars-cov-2/

“Le puce dans l’oreille” (Puricele în ureche) este o expresie franţuzească celebră încă de la începutul secolului al XIII-lea. Expresia însemnă “a simţi o dorinţă puternică pentru cineva”. Prin secolul al XVII-lea, întelesul i s-a schimbat în “a fi îngrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva”.
Si da, protagonista noastra Raymonde are un purice în ureche (şi încă unul foarte mare!), care o face să-i trimită pe toţi cei implicaţi într-o cursă sălbatică de acuzaţii false, identităţi greşite şi confuzii revoltătoare! Comedia aceasta este un univers pestriţ, plin de culoare şi cu situaţii comice intense.
Totul se întâmplă în înalta societate a saloanelor pariziene, unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soţia sa, o bucătăreasă cochetă şi un englez-scoţian sunt într-un du-te-vino ameţitor, fiind purtaţi de acelaşi carusel al încurcăturilor. Rezultatul? Cu toţii se perindă de la Casa Chandebise la un hotel de moravuri uşoare şi înapoi, iar acţiunea se derulează cu o viteză năucitoare.
Simpatica Raymonde Chandebise se întreabă de ce soţul ei a încetat să-i mai acorde atenţia necesară şi presupune că acesta trebuie să aibă o aventură. Aşa că îi cere prietenei sale Lucienne să-i scrie o scrisoare de dragoste, menită să-l ademenească la o întâlnire în care să-l prindă pe necredincios. Dar când soţul lui Raymonde, Victor Emmanuel (de altfel, foarte credincios), primeşte scrisoarea, el presupune că este pentru prietenul său burlac, Tournel, şi i-o dă acestuia, punând astfel în mişcare o serie de evenimente hilare care răsună din casa Chandebise până într-un hotel de moravuri uşoare, unde oricine (şi aparent toată lumea) merge.
In aceasta comedie savuroasă, toată lumea fuge după toată lumea şi, totodată, toţi fug unii de alţii. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolica, ameninţări cu moartea… nu ai cum să nu râzi cu lacrimi.

Cu:
Victor-Emmanuel Chandebise/Poche – Lucian Ghimiși
Camille Chandebise – Leonid Doni
Raymonde Chandebise – Alexandra Velniciuc
Romain Tournel – Andreas Petrescu
Carlos Homenides de Histangua – Vasile Calofir
Baptistin – Ștefan Velniciuc
Augustin Ferraillon – Marcelo Cobzariu
Olympe Ferraillon – Raluca Ghervan
Etienne – Alexandru Prica
Lucienne Homenides de Histangua – Irina Noapteș
Rugby – Vlad Ianuș
Antoinette – Maria Magdalena Țapu
Doctorul Finache – Mihnea Nicolau
Eugenie – Valeria Stoian
Clienți hotel – Iulian Balan, Claudian Șiman, Claudia Ene

Pret Bilet: 60/70/80/90 lei
Bilete şi informaţii la 0727 703 703 sau pe https://teatrulelisabeta.ro/js_events/puricele-in-ureche/

URL: