DAT 2022: monodrama Gajaš, brez maske - Vlado Novak

Title:

DAT 2022: monodrama Gajaš, brez maske - Vlado Novak

Venue:

Mariborska cesta 26 2352 Selnica ob Dravi, Slovenia

Show Name:

DAT 2022: monodrama Gajaš, brez maske - Vlado Novak

Host:

Hram kulture Arnolda Tovornika

Artists:

Date & Time:

THURSDAY, MARCH 17, 2022 AT 2 AM UTC+08

Show Description:

➡ DNEVI ARNOLDA TOVORNIKA 2022 ⬅

Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!

Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun. Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu.

Ponovno na deskah Mestnega gledališča Ptuj! Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1996)! Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo. Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla … Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa … povsod same omejitve …

Kratkočasno in zabavno! Tudi takšno, da se zamisliš!

»Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«

Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji.

Igra: Vlado Novak

🎟 Cena vstopnic (na voljo od 1. 3. 2022 dalje): 15 EUR.

➡ Prodaja vstopnic v pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, sredo in petek od 13.00 do 19.00, v torek in četrtek med 11.00 in 13.00, ter uro pred predstavo, ali preko sistema Mojekarte.si in na vseh Petrolih.

➡ Popust za družinsko karto (3 vstopnice in več) velja 10 % popust. Nakup vstopnic možen tudi z BON21. Popusti in BON21 se lahko uveljavlja samo v TIC-u.

ℹ Informacije na tel. št.: 02 673 02 20.

❗ Pridržujemo si pravico do spremembe programa (dogodki bodo v primeru Covid okužb v zasedbah prestavljeni)

URL:

(2) DAT 2022: monodrama Gajaš, brez maske - Vlado Novak | Facebook